Yhteistyötahot

Joensuun Uimaseura tekee paljon yhteistyötä eri tahojen kesken.
Ilman yhteistyötä ei ole myöskään laadukasta toimintaa. Yhteistyöt jakautuvat konkreettiseen toimintaan altaalla, seuran kehittämiseen

Joensuun Kaupunki

Joensuun Kaupunki on uimaseuran ehdottomasti isoin yhteistyötaho. Kaupunki on ollut isoin osa seuran toiminnan kasvaessa. Vaikka Joensuun talousalueen allastila on melko heikko, on Kaupunki pyrkinyt mahdollistamaan kaiken mahdollisen allasajan ja fasiliteetit myös JoUS:n toiminnan kehittämiseen. JoUS hallinnoi Kaupungin uimahalleja kahtena aamuna /uimahalli yhteensä 14 tunnin ajan viikossa ja järjestää yhteistyössä koulujen uimaopetusta. Tämä on iso mahdollisuus myös meille kehittää omaa toimintaamme.
www.joensuu.fi 

Joensuun Urheiluakatemia

Uinti on yksi Joensuun Urheiluakatemian neljästä kärkilajista. Yhteistyö Urheiluakatemian kanssa on laajaa. Olemme aktiivisesti mukana akatemian kehityksessä. Urheiluakatemian aamuharjoituksissa pääsemme hyödyntämään kahta ammattivalmentajaa, sekä fysioterapeuttia ja psykologia viikoittain. Joensuussa voidaan puhua erittäin ammattimaisesta urheiluakatemiatoiminnasta
Joensuun Urheiluakatemia on tarkoitettu tukiverkostoksi kilpaurheileville nuorille ja nuorille aikuisille, joiden tavoitteena on kansallinen ja kansainvälinen huippu-urheilu. Urheiluakatemia auttaa yhdistämään urheilun ja opiskelun joustavasti yhteistyössä Joensuun keskustan lukioiden (Yhteiskoulun, Lyseon, Normaalikoulun ja Itä-Suomen koulun lukion), ammattiopisto Riverian, Itä-Suomen Liikuntaopiston, Karelia-ammattikorkeakoulun, Itä-Suomen yliopiston sekä paikallisten seurojen kanssa.
https://www.joensuu.fi/urheiluakatemia

Itä-Suomen Liikuntaopisto (ISLO)

Itä-Suomen Liikuntaopisto on iso yhteistyötaho JoUS:lle. Teemme ISLO:n kanssa koulutus, sekä oppisopimus yhteistyötä valmentajakoulutuksien osalta. Yläkoululeirityksissä ISLO on isoin yhteistyötahomme mahdollistaen opiskelun sekä majoituksen leiriviikoilla. JoUS käyttää ISLO:n tiloja lähtökohtaisesti kaikissa INFO-tapahtumissa esim. Vanhempainillat, valmentajakokoukset, sisäiset koulutukset. Myös ISLO:n fysioterapeutti Teemu Leinonen toimii seuran edustusryhmän omana fysioterapeuttina arvokilpailuissa.
www.islo.fi

Pohjois-Karjalan Liikunta ry (Pokali)

Joensuun Uimaseura on yksi Pokalin jäsenseuroista. Pohjois-Karjalan Liikunta ry (Pokali) on maakunnallinen liikunnan ja urheilun asiantuntija-, kehittämis-, ja yhteistyöjärjestö, jonka päätehtävänä on pohjoiskarjalaisten hyvinvoinnin edistäminen liikunnan ja urheilun avulla sekä liikuntakulttuurin elinvoimaisuuden ja monipuolisuuden varmistaminen.
www.pokali.fi

Suomen Uimaliitto

Joensuun Uimaseura on yksi Suomen Uimaliiton yksi 137 jäsenseurasta. Suomen Uimaliitto on yhteistyötahomme kilpailuiden järjestämisessä, kouluttamisessa sekä seuran kehittämisessä. 
www.uimaliitto.fi