Valmennusryhmät

Joensuun Uimaseurassa toimii tällä hetkellä 13 uinnin valmennusryhmää joista kahdeksan on kilparyhmiä, neljä harrasteryhmiä sekä Masters-ryhmä. Seuran tarkoituksena on tarjota jokaiselle jäsenelle sopiva harjoitusryhmä sekä taata mahdollisimman laadukas valmennus. Uimarit harjoittelevat Virkistysuimala Vesikossa sekä Rantakylän uimahallissa. Seuramme tärkeimpiä tavoitteita ovat lajirakkauden sekä tekemisen ilon sytyttäminen, laadukas seuratoiminta sekä tavoitteellinen valmennus.

Seuramme valmennustoiminta perustuu tasovalmennukseen eli jokainen uimari harjoittelee omia taitojaan ja valmiuksiaan parhaiten vastaavassa ryhmässä. Uimarit siirtyvät tasolta toiselle oman kehityksensä mukaan. Tasovalmennusjärjestelmämme muodostuu taaperouinnista, uimakouluista, vesirallikursseista, tekniikkarallikurssista sekä kilpauintiryhmistä. 

Mastersryhmässä on paljon entisiä uimareita, mutta myös aikuisiällä uinnin alottaneita uimareita. Ryhmällä ei ole varsinaista valmentajaa, mutta uimarit valmentavat toinen toisiaan. Osa uimareista ui tavoitteellisesti tavoitteinaan Mastersmestaruusuinnit SM/EM/MM-tasolla.

Harrasteryhmät rakentuu jäähdyttelevistä aktiiviuimareista, uimareista jotka eivät halua kilpailla, sekä uuden harrastuksen itselleen löytäneistä uimareista. Harrastusryhmissä on siis mahdollista uida omaan tahtiinsa, mutta ryhmissä on aina myös ammattitaitoinen valmentaja paikalla, joka neuvoo halukkaita tekniikan tai uintisarjojen muodossa. 

EDUSTUS/KÄRKI-ryhmä

Edustus

Ryhmä harjoittelee tavoitteellisesti altaassa kahdeksan kertaa viikkossa. Allasharjoittelussa tehdään yksilöllisiä ratkaisuja jokaisen uimarin harjoittelukokonaisuuteen sopien. Allasharjoittelun lisäksi harjoitteluun kuuluu voima/liikkuvuus/allaskuivaharjoituksia neljästä kuuteen kertaa viikossa.  Ryhmän tavoite on huippu-urheilu kansallisella ja kansainvälisellä tasolla. Kilpailullisissa tavoitteissa ryhmä tähtää pitkän ja lyhyen radan suomenmestaruuskilpailuihin sekä kansainvälisiin kilpailuihin.

Pisara 1

Ryhmä harjoittelee tavoitteellisesti altaassa kuudesta kahdeksaan kertaan viikkossa. Allasharjoittelussa otetaan huomioon uimareiden omat vahvuudet ja kehityskohteet, sekä jokaisen ikätason erityispiirteet. Allasharjoittelun lisäksi harjoitteluun kuuluu voima/liikkuvuus/allaskuivaharjoituksia neljästä kuuteen kertaa viikkoon. Ryhmän tavoitteena on kehittyä kohti huippu-urheilijalta vaadittuja ominaisuuksia ja taitoja. Kilpailullisina tavoitteina on kunkin urheilijan iän mukaisesti joko ikäkausimestaruusuinnit, nuorten suomenmestaruusuinnit tai pitkän ja lyhyen radan suomenmestaruusuinnit.

Pisara 1

Pisara 2

Pisara 2

Ryhmä harjoittelee altaassa kuusi kertaa viikossa.  Allasharjoittelun lisäksi uimareilla on yksi erillinen voimaharjoitus kuntosalilla ja neljä kuivaharjoitusta uinnin yhteydessä.  Ryhmässä harjoittelee ikäkausiuimareita ja heidän kilpailullisina tavoitteina ovat kesän Ikäkausimestaruusuinnit sekä syksyn Ikäkausimestaruusuintien finaalit.

Pisara 3

Ryhmä harjoittelee altaassa viisi kertaa viikossa. Allasharjoittelun lisäksi uimareilla on kolme ohjattua kuivaharjoitusta uinnin yhteydessä. Ryhmän kilpailullisina tavoitteina on osallistua kesän Rollo – tai Ikäkausimestaruusuinteihin sekä Ikäkausimestaruusuinteihin.

Pisara 3

Pisara 4

Pisara 4

Ryhmä harjoittelee ohjatusti neljä kertaa viikossa. Harjoitukset sisältävät sekä uinti – että kuivaharjoittelua. Ryhmän tavoitteena on oppia uimaan 200 metrin sekauinti kilpailusääntöjen mukaan ja alittaa Rollouintien aikarajoja. Lisäksi ryhmän uimarit osallistuvat syksyn Ikäkausimestaruusuinteihin.

Pisara 5

Ryhmä harjoittelee ohjatusti kolme kertaa viikossa. Harjoitukset sisältävät sekä uinti – että kuivaharjoittelua. Ryhmän tavoitteena on oppia uimaan 100 metrin sekauinti kilpailusääntöjen mukaan ja alittaa Rollouintien aikarajoja. Kilpailutavoitteena on osallistua seuran omiin sekä lähipaikkakuntien kisoihin. Kauden päätapahtuma on kesäkuun Rollot (kisat ja leiri).

Pisara 5

Pisara 6

Pisara 6

 

Ryhmä harjoittelee ohjatusti kaksi kertaa viikossa. Harjoitukset sisältävät sekä uinti – että kuivaharjoittelua. Ryhmän tavoitteena on oppia uimaan vapaa-, selkä- ja rintauintia oikealla tekniikalla sekä osata perhosuinnin alkeet. Kilpailutavoitteena on osallistua seuran omiin sekä lähipaikkakuntien kisoihin. Kauden päätapahtuma on kesäkuun Rollot (kisat ja leiri).

Pisara 7

Ryhmä harjoittelee ohjatusti kaksi kertaa viikossa. Harjoitukset sisältävät sekä uinti – että kuivaharjoittelua. Ryhmän tavoitteena on oppia uimaan vapaa-, selkä- ja rintauintia oikealla tekniikalla sekä harjoitella perhosuinnin alkeita. Kilpailutavoitteena on osallistua seuran omiin sekä lähipaikkakuntien kisoihin.

Pisara 7

MASTERS

Masters

Ryhmässä harjoitellaan ilo edellä ja tähtäimessä kova kunto sekä kilpaileminen läpi elämän.