Yläkoululeiritys

Joensuun Uimaseura (JoUS) järjestäää yhdessä Itä-Suomen Liikuntaopiston (ISLO) ja Joensuun kaupungin kanssa uinnin yläkoululeiritystä Joensuussa. Leirejä pyritään järjestämään yhteensä kolme kappaletta vuoden aikana.

Leirit ovat kestoltaan viiden vuorokauden mittaisia. Leirit alkavat maanantaina ja päättyvät perjantaina. Leirien valmennuksesta vastaavat Joensuun Uimaseuran koulutetut valmentajat valmennuspäällikkö Juha Turusen johdolla.

Kaikki leirit ovat ajoitettu viikoille, jolloin Joensuussa järjestetään saman viikon lauantaina kansalliset kilpailut. Leireille osallistuvat ovat oikeutettuja osallistumaan kisoihin ilman starttimaksuja.

Majoitus järjestetään ISLO Hostel- Joensuussa, jossa tarjoillaan myös aamiainen sekä iltapala ja välipalat. Lounas on Joensuun Yhteiskoulun Lukiolla ja päivällinen Joensuun Tiedepuiston ravintola Sulossa.

Lajiharjoittelu tapahtuu Virkistysuimala Vesikossa sekä yleistaitoharjoittelu Joensuu Areenalla ja Joensuun urheilutalolla. Iltaohjelmaa järjestetään jokaisella leiriviikolla ja näistä tiedotetaan aina ennen leirien alkamista.

Opiskelu tapahtuu ISLOn luokkatiloissa ns. läksypiiri-periaatteella. Opettajina ja urheilijoiden tukena ja apuna läksypiirissä toimivat Itä-Suomen Yliopiston opettajaopiskelijat tai ISLO:n opettajat. Jokainen urheilija on velvoitettu vanhempien kanssa selvittämään omilta opettajiltaan leiriviikon tehtävät etukäteen, joita läksypiirissä tehdään.

 Yläkoululeirityksen sisältö:

  • Ammattimaisen urheilun kokemus sekä opiskelun ja urheilun yhteensovittaminen
  • Kasva Urheilijaksi -sisällöt ja materiaalien opiskelu
  • Tekniikan vedenalainen kuvaus (yksi laji/leiri) + analysointi. Kaikki videot + analyysit tulevat tiedoksi myös jokaisen uimarin henkilökohtaiselle valmentajalle.
  • Harjoittelua 1– 3 kertaa päivässä ammattivalmentajan johdolla.
  • Yhdessä tekemisen riemu yli seurarajojen ja uuden oppimisen hienous.

Leiritykseen valitaan maksimissaan 16 uimaria hakemusten perusteella. Leirityksen hinta on 350 €/leiri, johon kuuluvat kaikki yllä olevat sisällöt. Yhdelle leirille osallistuminen sitoo urheilijaa, vanhempia sekä valmentajaa koko vuoden kestävään ( kaikki kolme leiriä) projektiin. Urheilijalla on mahdollisuus majoittua ISLO:lle jo sunnuntaina ja viipyä lauantaihin. Lisäyöt kustantavat erikseen ISLOn majoitushintojen mukaan.

Kauden 2022-2023 leiriviikot

VKO 37 (12.-16.9.2022)
VKO 5 (30.1.-3.2.2023)
VKO 15 (10.-14.4.2023)