Kilpailukalenteri ja kilpailukäytänteet

Kilpaileminen on iso osa valmennusta sekä valmentautumista.

Uimahyppääjien kansallinen kilpailukokonaisuus rakentuu:

FinnCup:
On nimensä mukaisesti uimahyppyjen kansallinen cup-kilpailu. Vuoden aikana hypätään viisi osakilpailua, sekä yksi parihyppykilpailu. FinnCup sarjat on jaettu eri tasoihin. Tytöt ja pojat hyppäävät samassa sarjassa kaikilla tasoilla, paitsi masters-kilpailuissa.  

SM/NSM-hyppykilpailut
Osallistumisoikeus on tietyn pistemäärän saavuttaneilla hyppääjillä.

Lisätietoa uimahypyistä Uimaliiton sivuilta:
https://www.uimaliitto.fi/uimahypyt/

Kilpailukäytänteet

Kilpailuihin ilmoittautuminen

Kilpailuihin voi osallistua vain ne hyppääjät jotka ovat lunastaneet ajoissa. Lisenssin tulee olla voimassa ilmoittautuessa. Lisätietoa Uimaliiton nettisivuilta.
Ryhmän vastuuvalmentaja ilmoittaa uimarit kilpailuihin TEMPUS-ilmoittautumisohjelman kautta.

Kilpailemisen kulut

Seura maksaa kilpailukalenteriin merkittyjen kilpailuiden starttimaksut. Majoitus- ja matkustuskuluja korvataan kansallisiin sekä kansainvälisiin arvokilpailuihin JoUS KILPAILUKÄYTÄNTEET.pdf mukaisesti.
Kilpailuiden kulut laskutetaan kilpailuiden jälkeen toteutuneiden kulujen mukaan MyClub-ohjelman kautta. Lähtökohtaisesti hyppääjä kulkee, majoittuu sekä ruokailee seuran mukana kaikissa kilpailuissa. Tämä lisää yhteisöllisyyttä, joka on erittäin tärkeää oltiin minkä ikäisiä tai tasoisia urheilijoita tahansa. 

Kilpailusta poisjäänti

Mikäli hyppääjä jää pois kilpailusta ilmoittautumisen jälkeen ilman pätevää syytä, starttimaksut peritään häneltä takaisin kyseessä olevien kilpailujen perumissäännön mukaan. Jos syynä hyppääjän pois jäämiseen kilpailuista on sairastuminen, starttimaksuja ei veloiteta. Sairastumisesta tarvitaan lääkärin tai hoitajan todistus sairaudesta kilpailuissa mukana olevalle joukkueenjohtajalle.

Tarvittava varustus kilpailuihin

Mukaan tarvitset uima-asu (kilpailu sekä verryttely), kaksi pyyhettä (toinen menee heti märäksi alkuverryttelyn jälkeen), säämiskän mikäli käytät sellaista, seuran t-paidan ym. muuta seuran edustusvaatetta, mitä kenelläkin on. Palkintojen jaoissa on aina oltava päällä vähintään seuran t-paita.
Kilpailuissa pitää olla mukana eväitä, että jokaiseen starttiin energiat riittävät. Hyviä eväitä on hyvin säilyvät, paljon hiilihydraatteja ja proteiineja sisältävät välipalat. Sokerisia välipaloja ja juomia on syytä välttää. Juomaksi riittää hyvin vesi tai laimea urheilujuoma kisojen aikana.

Kauden 2023-2024 Kilpailukalenteri

SYKSY 2023

16.9. Pohjois-Suomen aluekilpailu | Joensuu | Joensuun uimaseura

14.10. FinnCup 4 | Vantaa | Vantaa Diving

20.-22.10 Aikuisten ja nuorten hallimestaruuskilpailut | Helsinki | Tiirat

2.12. FinnCup 5&6 | Helsinki | Tiirat  

 

KEVÄT 2024

27.1. FInnCup 1 l Kokkola

16.3. FinnCup 2 l Tampere

22.-24.3. NSM-kilpailut l Helsinki

8.5. JoUS Cup & merkkisuoritus klo 18 l Joensuu

10.-12.5. SM l Helsinki

25.5. FinnCup 3 l Vantaa