Kilpauinti

Valmennusjärjestelmä

Joensuun Uimaseurassa toimii tällä hetkellä 13 uinnin valmennusryhmää joista kahdeksan on kilparyhmiä, neljä harrasteryhmiä sekä Masters-ryhmä. Seuran tarkoituksena on tarjota jokaiselle jäsenelle sopiva harjoitusryhmä sekä taata mahdollisimman laadukas valmennus. Uimarit harjoittelevat Virkistysuimala Vesikossa sekä Rantakylän uimahallissa. Seuramme tärkeimpiä tavoitteita ovat lajirakkauden sekä tekemisen ilon sytyttäminen, laadukas seuratoiminta sekä tavoitteellinen valmennus.

Seuramme valmennustoiminta perustuu tasovalmennukseen eli jokainen uimari harjoittelee omia taitojaan ja valmiuksiaan parhaiten vastaavassa ryhmässä. Uimarit siirtyvät tasolta toiselle oman kehityksensä mukaan. Tasovalmennusjärjestelmämme muodostuu taaperouinnista, uimakouluista, vesirallikursseista, tekniikkarallikurssista sekä kilpauintiryhmistä. 

Mastersryhmässä on paljon entisiä uimareita, mutta myös aikuisiällä uinnin alottaneita uimareita. Ryhmällä ei ole varsinaista valmentajaa, mutta uimarit valmentavat toinen toisiaan. Osa uimareista ui tavoitteellisesti tavoitteinaan Mastersmestaruusuinnit SM/EM/MM-tasolla.

Harrasteryhmät rakentuu jäähdyttelevistä aktiiviuimareista, uimareista jotka eivät halua kilpailla, sekä uuden harrastuksen itselleen löytäneistä uimareista. Harrastusryhmissä on siis mahdollista uida omaan tahtiinsa, mutta ryhmissä on aina myös ammattitaitoinen valmentaja paikalla, joka neuvoo halukkaita tekniikan tai uintisarjojen muodossa.