Joensuun Uimaseura on Tähtiseura

Tähtiseura- tunnus myönnetään urheiluseuralle lajiliiton toimesta tunnustuksena laadukkaasta lasten, nuorten ja aikuisten urheiluseuratoiminnasta.

JoUSille myönnettiin vuonna 2007 Sinettiseura tunnustus, nykyisin Tähtiseura tunnustus laadukkaasta urheiluseuratoiminnasta. Jokainen Tähtiseura tarkistetaan 2 – 3 vuoden välein. 

Uusin auditointi on tehty 2020 marraskuussa josta seura selvisi hienosti, ilman lisäystarpeita. 

Joensuun Uimaseura valittiin vuonna 2017 Suomen Sinettiseuraksi!

Linkki Suomen Oympiakomitean julkaisuun

Linkki Suomen Uimaliiton julkaisuun

Lupaus laadusta urheilevan lapsen ja nuoren parhaaksi

Vuonna 1992 aloitettu Sinettiseuratoiminta nyk. Tähtiseuratoiminta on Suomen Olympiakomitean  ja urheilun lajiliittojen yhteinen toimintamalli, joka rakentuu lapsen ja nuoren parhaan edistämiselle – lapsen kasvun ja kehityksen tukemiselle sekä lapsuuden kunnioittamiselle. Toimintaa määrittelevät Tähtikriteerit.

Lasten ja nuorten urheilussa tärkeää on ilo, innostus, oppiminen ja kehittyminen sekä kaveruus ja yhdenvertaiset mahdollisuudet osallistua. Tähtiseuratoiminnan tavoitteena on löytää seurassa yhteinen toimintatapa ja periaatteet, joilla laadukasta lasten, nuorten ja aikuisten toimintaa voidaan toteuttaa.

Tähtiseurat ovat lasten, nuorten ja aikuisten urheilun kärkiseuroja. Ne ovat aktiivisia ja kehityshaluisia seuroja – lajiensa ja paikkakuntiensa parhaita! Tähden saaminen on seuralle kunnia-asia, mutta se tuo seuralle myös vastuuta. Tähti on lupaus laadusta.

Tähtiseurat tekevät arvokasta työtä lasten, nuorten ja aikuisurheilun parissa. Laadukkaan toiminnan mahdollistavat aikuiset – vanhemmat, ohjaajat, valmentajat, seurajohtajat ja muut toimijat – jotka ovat tietoisia kasvatusvastuustaan ja esimerkkiroolistaan.

Joensuun Uimaseura valittiin vuonna 2017 Suomen parhaimmaksi Sinettiseuraksi!

Lisätietoja