Valmennusryhmät

Uimahyppyharrastus aloitetaan normaalisti uimahyppykoulussa. Uimahyppykouluja pyritään järjestetään mahdollisuuksien mukaan kesäisin ja syksyisin.

Uimahyppykoulun jälkeen suoritetaan alkeismerkki. Merkin suorittaneet voivat jatkaa tämän jälkeen uimahyppyjen jatkokurssille.

Jatkokurssin jälkeen voi osallistua seuraavan tason taitomerkin; rautamerkin suoritustilaisuuteen.

Jatkokurssin jälkeen hyppääjä voi siirtyä joko jatko- tai harrastusryhmään.

Taitotason kasvaessa hyppääjä voi suorittaa seuraavat uimahyppyjen taitomerkit: pronssi-, hopea- ja kultamerkki.

Seurassa pyritään pitämään myös seuraavia ryhmiä: jatko- ja kilparyhmä.

Lapset sijoitetaan eri ryhmiin ottaen huomioon sekä taitotaso että ikä.

 

Jäsenyys

Järjestämme toimintaa vain seuramme jäsenille. Seuran toimintaan osallistuminen edellyttää seuran jäsenyyttä. Jäsenmaksu 30 € / vuosi, jonka seura laskuttaa kahdessa erässä: syyskaudelta syyskuussa 15 € ja kevätkaudelta tammi-helmikuussa 15 €. Jäsenyys on henkilökohtainen eikä sitä voi siirtää toiselle henkilölle.

Edustus

Ryhmä harjoittelee tavoitteellisesti lajia kahdeksan kertaa viikossa. Lajiharjoittelussa tehdään yksilöllisiä ratkaisuja jokaisen hyppääjän harjoittelukokonaisuuteen sopien. lajiharjoittelun lisäksi harjoitteluun kuuluu voima/liikkuvuus/kuivaharjoituksia kuudesta seitsemään kertaa viikossa.  Ryhmän tavoite on huippu-urheilu kansallisella ja kansainvälisellä tasolla. Kilpailullisissa tavoitteissa ryhmä tähtää kansallisen tason sekä kansainvälisen tason arvokilpailuihin. 

Jatkoryhmä

Jatkoryhmä harjoittelee hyppyjä eri hyppysuunnista. Rauhallisesti edetään opettelemaan uutta, kokeillaan erilaisia harjoitteita, tapoja harjoitella ja oppia uutta. Harjoittelu määrä pienempi verrattuna kilpatavoitteesiin verrattuna ja rennompi tahti uutta kohti. Urheilusta nauttiminen. Harjoittelua 2 krt viikossa.

Lasten uimahyppykoulu

Joensuun Uimaseurassa uimahyppytoiminta aloitetaan osallistumalla uimahyppykurssille, jonka tavoitteena on saavuttaa uimahyppyjen alkeismerkki – katajamerkki. Uimahyppykoulu on tarkoitettu 6-10-vuotiaille lapsille joilla on vähintään 50 metrin uimataito.
Uimahyppykoulussa opetellaan uimahyppyjen oikeaa perustekniikkaa ja helppoja perushyppyjä kuivaharjoittelun ja allasharjoittelun kautta. Kuivaharjoittelu on voimistelun tyyppistä, mutta sisältää myös muita harjoitteita. Altaalla tehdään monenlaisia harjoitteita eri suuntiin lähteville hypyille reunalta, kerrostasolta ja ponnahduslaudoilta