Uimakoulut 5 - 8 v

(uudet ryhmät alkavat aina syys- ja tammikuussa)

Joensuun Uimaseura järjestää uimakouluja eritasoisille lapsille viidestä vuodesta ylöspäin. Uimakouluissa opetellaan uinnin perustaitoja uimaopettajien johdolla. Vasta-alkaville/aroille lapsille on tarjolla vesipeto- tai meritähtiryhmä ja pidemmälle ehtineille kilpikonna- tai hyljeryhmä. Joensuun Uimaseura järjestää uimakouluja kevät- ja syyskaudella sekä toukokuussa intensiivikurssina.

Arvioi ensin uimarin uimataito tutustumalla kurssikuvauksiin. Kurssilaiset saavat uimakoulun päätyttyä todistuksen, josta löydätte lapsen uimataidon ja suoritettun uintimerkin. Tämän suoritetun merkin perustella lapsen voi ilmoittaa seuraavaan uimakouluryhmään tulevaa kautta varten.  Lapsen suoritettua 25 metrin uimataidon hän siirtyy Kalat ryhmään (vesirallit).

Uudet kurssilaiset voivat aloittaa sillä kurssilla mihin lapsen uintitaso soveltuu.

Ryhmien kuvaukset ja uimataitotasot

MERITÄHDET 

Ryhmä on tarkoitettu 5 – 7 -vuotiaille uimataidottomille lapsille, jotka eivät vielä uskalla kastaa kasvojaan veteen tai kastaa selin korviaan. Ryhmässä totuttaudutaan veteen, harjoitellaan kellunnat, liu’ut ja mahdollisuuksien mukaan alkeisuinnit. Tavoitteena on suorittaa varhaistaito/vesitaitomerkin tehtävät.

MERIHEVOSET

Ryhmä on tarkoitettu 5 – 7 -vuotiaille uimataidottomille lapsille, jotka uskaltavat laittaa kasvonsa veteen, sukeltaa ja kastaa korvansa veteen selkäasennossa. Ryhmässä totuttaudutaan veteen, harjoitellaan kellunnat, liu´ut ja mahdollisuuksien mukaan alkeisuinnit. Tavoitteena on saada 5 – 10 metrin uimataito sekä suorittaa vesitaito/alkeismerkin tehtävät.

KILPIKONNAT

Ryhmä on tarkoitettu lapsille, joiden uimataito on vähäinen (n.2- 5 metriä) ja he uskaltavat laitaa kasvonsa veteen sekä sukeltaa. Ryhmässä harjoitellaan alkeisuinteja sekä kokeillaan pituussukeltamista. Kurssin lopussa kokeillaan kelluntavöillä isossa altaassa uimista ryhmäntaitotason mukaan. Tavoitteena on saada 10 metrin uimataito kahdella lajilla sekä suorittaa alkeismerkin tehtävät.

HYLKEET

Ryhmä on tarkoitettu lapsille, jotka osaavat uida sujuvasti 10 metriä kahdella lajilla tai ovat suorittaneet alkeismerkin. Ryhmässä kehitetään jo opittuja taitoja ja harjoitellaan erilaisia hyppyjä, sukeltamista sekä alkeisuintilajeja. Tavoitteena on saada 25 metrin uimataito kahdella lajilla sekä suorittaa hyljemerkin tehtävät.

Missä ja milloin?

Ryhmät kokoontuvat  kerran viikossa.

Vesikolla lauantaisin klo 8.15 – 10.15 tai klo 16.40 – 17.40 ja sunnuntaisin klo 16.40-18.40 välillä.

Rantakylän uimahallissa sunnuntaisin klo 14.50 – 17.00 välillä.

Opetusaika on 30 min/ryhmä.

Uintikertoja tulee kevät- tai syyskaudelle 13.

Hinta ja ilmoittautuminen

Kurssi maksaa yhdeltä kaudelta 120 € + 15 € jäsenmaksu / lapsi.

Kaudella tarkoitetaan joko kevät- (tammi-heinäkuu) tai syyskautta (elo-joulukuu).

Toukokuun intensiivikurssit kestävät 8 kertaa ja ryhmä kokoontuu kaksi kertaa viikossa lauantai aamuisin ja sunnuntai-iltaisin. Toukokuun intensiivikurssi maksaa 74 € + 15 € jäsenmaksu/lapsi.

Ilmoittautuminen ryhmiin tapahtuu myClubissa.

Lisätietoja

044-0991907 /  marjo.siintomaa-toljander@jous.fi

 

Huomioitavaa

Suihkukäytänteet:

Lauantain ja sunnuntain ryhmät

Tyttöjen puoli: Vanhempi (naispuolinen) auttaa lapselta ulkovaatteet päältä ja ohjaa lapsen suihkutilaan. Suihkussa seuramme apuohjaaja (seuran t-paita päällä) auttaa tarvittaessa lapsia. Ohjaaja kuljettaa lapset muutamaa minuuttia ennen uimakoulun alkua opetusaltaalle, jossa uimaopettaja suorittaa nimenhuudon. Uimakoulun jälkeen ohjaaja tuo lapset suihkuun jne. vanhemmat ottavat lapset vastaan pukuhuoneen puolella. Vain naispuoliset henkilöt voivat tulla tyttöjen puolelle.

Joissakin Rantakylän uimahallin ryhmissä naispuoleinen vanhempi auttaa lastaan suihkussa, suihkuavun ollessa jakamassa avaimia ryhmäläisille. Tästä ilmoitamme erikseen ilmoittautumisen yhteydessä.

 

Poikien puoli: Vanhempi (miespuolinen) auttaa tarvittaessa lasta pukuhuoneessa sekä suihkuissa. Lapsi tulee omatoimisesti tai vanhemman saattamana opetusaltaalle nimenhuutoa varten. Uimaopettajat kutsuvat myös lapsia ennen opetuksen alkua suihkutiloista. Uimakoulun jälkeen lapsi palaa takaisin suihkutilaan, jossa tarvittaessa vanhempi on auttamassa. Vain miespuoliset henkilöt voivat tulla poikien puolelle.