Mitä on Mastersuinti?

Mastersuinti on Suomen uimaliiton kuvauksen mukaisesti tarkoitettu uintilajien perustekniikan hallitseville aikuisuimareille, jotka haluavat kohentaa ryhmässä kuntoa, uintitekniikkaa ja saada vaihtelua muuhun harjoitteluun. Masters ryhmä eroaa aikuisten harrasteryhmästä siinä, että mastersuinti tarjoaa myös kilpailutoimintaa. Tarjolla on vähemmän ryppyotsaista kunto- ja harrastuspohjaista kisailua, joka soveltuu mainiosti eri ikäisille.

Masterskilpailut

Kilpailuissa sarjat vaihtuvat viiden vuoden välein, ja sarjatunnuksina käytetään kirjaimia A (25-29 vuotiaat), B (30-34 vuotiaat) jne. Yläikärajaa masterskilpailuissa ei ole. Suomessa järjestetään kolmet suuremmat masters-kilpailut vuosittain: Masters-mestaruuskilpailut keväisin ja syksyisin sekä Viriilit vinstat talvisin. Lisäksi osa JoUSn Mastersuimareista ovat kilpailleet myös PM-, EM- ja MM-kilpailuissa.

KILPAILUKÄYTÄNTEET MASTERS-RYHMÄ


JoUS:n mastersryhmä

JoUS:n mastersryhmässä harjoittelee 10-15 uimaria. Iältään uimarit ovat 25-69 vuotiaita. Ryhmällä ei ole vastuuvalmentajaa joten jokainen harjoittelee ryhmässä omatoimisesti, mutta tiiminä. Mastersryhmässä on mahdollista harjoitella jopa 4 kertaa viikossa tunnista kahteen tuntiin kerrallaan.

Mukaan mastersryhmään?

Mastersryhmään otetaan uusia uimareita pääsääntöisesti puolivuosittain syksyn ja kevään alussa. Jos haluat mukaan ryhmään, otathan yhteyttä mastersien yhteyshenkilöön Jarmo Miinin, jarmo.miinin(at)gmail.com
Treenit ajalle 20.8.2019- 31.5.2020

Ti 18:30-19:30 kuntosali, 19:30-20:30, uinti 1 rata, Rantakylä

To 19:00-20:30, uinti 1 rata, Rantakylä

Pe 19:00-20:00, uinti 1 rata, Rantakylä