Ajankohtaista

Vesikon laajennus sekä peruskorjaus

www.kuntalaisaloite.fi -> Joensuu


Aloitteen sisältö

Uimahallit ovat yleisesti kaupunkien ja kuntien ainoita liikuntapaikkoja, joissa voivat liikkua yhtä aikaa kuntoilijat, kilpaurheilijat, kuntoutuvat, terapeutit ja koululaiset sekä nautiskelijat. Uimahallin ikäjakauma on päivittäin vauvasta vaariin. Uimahallit ovat varsinkin Joensuussa vielä kaikille avoimia 11 kuukautta vuodessa ja pääsääntöisesti 7 päivänä viikossa.

Joensuun uimahallien vesipinta-ala ei ole kasvanut viimeiseen 40-vuoteen, pois lukien 20 vuotta sitten rakennettu aaltoallas ja vesiliukumäki. Virkistysuimala Vesikon vuosittainen kävijämäärä on 240 000 - 250 000. Vesikon kävijöiden määrä on kasvanut vuosivuodelta, paitsi viime vuosien aikana, koska sinne enää mahdu. Tällä hetkellä Joensuun uimahalleihin ei saada mahtumaan edes Joensuun kaupungin alueen koulujen opetuksia, saati syrjäseutujen. Tätä ongelmaa ei tule helpottamaan Savonlinnan opiskelijoiden siirtyminen Joensuuhun. Kaiken lisäksi Vesikon tekniikka alkaa tulla elinkaarensa loppuun, jonka vuoksi sitä aletaan korjaamaan isolla rahalla.

Joensuun kaupunki mainostaa upeaa Mehtimäen liikunta-aluetta. Tähän tekee kuitenkin poikkeuksen uimahalli. Kaikilla muilla alueella olevilla liikuntapaikoilla voidaan järjestää SM-tason kilpailuita. Vesikossa voidaan järjestää vain kansallisen tason ja pienen alueen kilpailuja, jossa uimarimäärätkin ovat todella mitättömät.

Oman lukunsa muodostavat erilaiset Vesikon ryhmät. Kaupungin järjestämät vauvauinnit, vesiurheiluseurojen järjestämät kurssit, kansalaisopiston kurssit. Koko ajan ryhmiin joudutaan myymään eioota, koska ei ole allastilaa. -Turha edes haaveilla eritysryhmien omista ryhmistä.

Väestön voimakkaan ikääntymisen myötä liikkumis- ja toimimisesteisten henkilöiden määrä tulee lähivuosina lisääntymään entisestään. Esteettömät tilat sopivat kaikille käyttäjille, kuntoilijoille, harrastajille, urheilijoille, saattajille, yleisölle ja toimitsijoille.Nykyaikaisessa uimahallissa pitää olla tilaa
- nopealle ja hitaalle matkauimiselle (ilman, että tarvitsee ahtauden takia pelätä potkua päähän tai kylkeen)
- vesijuoksuun
- ohjattuun vesijumppaan matalassa ja syvässä vedessä
- useille urheiluseuroille (50 metrin allas, joka soveltuu SM-tason kilpailuihin)
- terapia-¬altaalle ja mahdolliselle kylmä altaalle
- lastenaltaalle, jopa kahdelle (joka ei ole kaiken hälyn ja metelin keskellä)
- taaperoikäisten kahluualtaalle
-¬ kunnolliselle hyppytornille (jossa tornin reunat eivät ole samalla tasolla kuin hyppyaltaan reuna)
- tavaroiden säilyttämiselle (uimaopetus, seurojen tavarat, siistijöiden laitteet ym.)
- kunnolliselle kahviolle, kuntosalille
- kuivaharjoittelutilalle

Nykyaikaisessa uimahallissa pitää pystyä järjestämään
- SM -tason uinti (väh. 8 ratainen 50 m allas) ja uimahyppykilpailuja
- eri tasoisia ryhmiä (mm. uimakoulut, vesijumpat) myös yleisövuoron aikanakin

Ajanmukaisen uimahallin korjaaminen / rakentaminen Joensuuhun on investointi Joensuulaisten terveyteen ja hyvinvointiin sekä alueen vetovoimaisuuteen.


Allekirjoita vetoomus Joensuun ajanmukaisen uimahallin korjaamiseksi ja laajentamiseksi! Toimitamme sen kaupunginvaltuustolle.

LINKKI ALOITTEESEEN


Vastuuhenkilö

Joensuun Uimaseura ry

Joensuu