JoUS-tiedote 1.6.2018

Päävalmentajamme Juha Turunen jättää päävalmentajuuden tähän kauteen, ja siirtyy seuran valmennuspäälliköksi 1.8.2018 alkaen:

JoUSn uutena päävalmentajana aloittaa 1.8.2018 Petri Hirvonen.

Petri on toiminut jo neljän kauden ajan Edustus - sekä Taso 1 ryhmien toisena valmentajana sekä fysiikkavalmentajana. Petri on myös toiminut tuuraavana valmentajana muissakin ryhmissä, joten "Peten" valinta uudeksi päävalmentajaksi on enemmän kuin luontevaa!

Petri on koulutukseltaan liikuntatieteiden kandidaatti sekä kauppatieteiden maisteri, ja hänen JoUS-uransa on alkanut jo vuonna 1996. Ensimmäinen aalto kesti uimarina vuodet 1996-2009 ja uusi aalto valmentajana alkoi vuonna 2014 ja tarinaa ei ole vielä kirjoitettu läheskään loppuun!

Petrillä on tällä hetkellä päivätyö ISLOn Valmennuskeskuksen vastaavana, ja pesti kestää ainakin vuoden 2018 loppuun, mutta JoUS ostaa Petrin työajan 60-70% ISLOlta, että Petri pystyy aloittamaan pestinsä täysipainoisesti jo uuden kauden alkaessa!

Pete odottaa uutta mielenkiintoista pestiään innokkaasti:

- Innolla odotan sitä, että pääsen näkemään ja kokemaan sen valmentamisen kokonaisuuden ja pitämään langat kokonaan käsissäni. Saa upottaa kädet syvälle saveen kun pääsee kokeilemaan urheilijoiden kanssa uutta! Ryhmissä on kaikki upeita urheilijoita ja on todella mielenkiintoista alkaa hiomaan heitä omalla tavallani kohti tulosta!
 Tottakai odotan myös innolla, että pääsen kokemaan urheilijoiden kanssa koko urheilun kirjon. Myös on upeaa päästä vielä enemmän mukaan hienon seuran toimintaan nyt ns. kolmannen näkökulman kautta!

Juha jättää pestin haikein mielin, mutta odottaa uutta jo innolla ja uskoo muutoksen tekevän seuralle vain lisää hyvää:

- Kyllähän tämä on äärimmäisen vaikea päätös, mutta siltikin nyt tuntuu sitä, että aika on oikea minun jäädä pois. Pete on täysin oikea valinta ja "oikea mies paikallaan" jatkamaan kärki uimareiden kanssa tästä eteenpäin. Ajattelemme asioista hyvin samalla lailla, ja uskon, että Peten uudet ideat toimivat uimareille hyvin! 

Poisjääntini suurin syy löytyy kotoa. En oikein osaa olla tällä hetkellä yhtaikaa mahdollisimman hyvä isä pienelle kaksi vuotiaalle tyttärellemme tai aviomies vaimolleni sekä mahdollisimman sitoutunut valmentaja huippu-urheilijoille tai heiksi pyrkiville.
Kun toisen "pestin" hoitaa mahdollisimman hyvin, toinen kärsii, eikä se ole oikein kumpaakaan osapuolta kohtaan.
Toki myös uutta verta on hyvä saada tietyn väliaijoin, että toiminnan suunta pysyy nousujohteisena. Uudet ihmiset tuo aina mukanaan jotain uutta! Tämä on täysin strategian mukaista toimintaa, ja olen erittäin iloinen, että seura uskaltaa ottaa harppauksia oikeaan suuntaan!
Olen siis hyvin iloinen saadessani jatkaa seurassa uudessa pestissä. Ja vaikka oma arkeni hieman muuttuu, niin saan olla osana urheilijoiden arkea myös tulevaisuudessa ja vielä laajemmassa mittakaavassa, kaikissa ryhmissä. Tämä helpottaa "luopumisen tuskaa" erittäin paljon! :)

Ja vielä ei ole aika kiitosten. Kauden päätapahtumat on vielä kokematta. Hoidellaan leiri ja arvokilpailut vielä pois, ja aletaan sitten vasta pohtimaan mitä sitä on tullut tehtyä!:)

Puheenjohtaja Veli-Pekka Leppänen on myös erittäin tyytyväinen tulevaan:

- On upeaa, että saamme näin läheltä jatkajan hienolle ja tärkeälle valmennustyölle, jota Petrikin toki on jo ollut osaltaan kirjoittamassa!
Sekä myös saamme näiden muutosten avulla tukea junioriryhmien uimareille ja valmentajille sekä seuran hallinnollisiin tehtäviin nimenomaan kilpa- ja huippu-urheilun näkökulmasta Juhan siirtyessä uuteen pestiinsä!

Asiaa koskevissa kysymyksissä yhteydenotot:

Juha Turunen
+358 44 0881907
juha.turunen (at) jous.fi


Veli-Pekka Leppänen
+358 400 127680
veli-pekka.leppanen (at) jous.fi