Ajankohtaista

16.3.2020

Muokattu 15.4.2020


Koronavirus COVID-19


Haluamme tehdä vastuullista seuratoimintaa.

Joensuun Uimaseura jatkaa kaiken ohjatun toiminnan keskeytystä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi ainakin 14.5.2020 saakka. Päätöksellä seuraamme valtiohallinnon antamia linjauksia rajoittaa vapaa-ajan harrastetoimintaa. Myös Joensuun kaupungin ylläpitämät uimahallit on suljettu ainakin 31.5. saakka.

Tästä johtuen perumme kaikki Joensuun Uimaseuran toimintaan kuuluvat ryhmät sekä toiminnot uimahalleilla. Tähän kuuluvat perheuinti-, uimakoulu-, vesiralli- ja uinnin sekä uimahyppyjen valmennus ja harrasteryhmät.

Yllä mainitun lisäksi Joensuun Uimaseura ry:n leirit sekä Suomen Uimaliiton kilpailuihin osallistumiset on peruttu 31.5.2020 asti. Suunniteltu Calella leiri siirtyy syksylle 2020.

Joensuun Uimaseuran valmentajat laittavat valmennusryhmille omatoimisia harjoituksia, joita suosittelemme tekemään viranomaisten ohjeiden mukaisesti.

Lisätty 15.4.: Valmennusryhmät jatkavat etävalmennuksia ainakin 14.5. asti.

Seuraamme aktiivisesti tilanteen kehittymistä.

Pidetään huolta itsestämme ja toisistamme

Joensuun Uimaseura ry.

Lisätietoja:

044-0991907

Marjo Siintomaa-Toljander / toiminnanjohtaja

044-0881907

Juha Turunen / valmennuspäällikkö


Muistutuksena:
Jos epäilet koronavirustartuntaa

Jos olet matkustanut ulkomailla TAI olet ollut lähikontaktissa henkilöön, jolla on varmistettu koronavirustartunta JA sinulle tulee äkillisen hengitystieinfektion oireita kuten kuumetta, yskää ja hengenahdistusta 14 vuorokauden kuluessa alueelta paluun jälkeen, toimi näin:

  • Soita aina ensin Päivystysavun numeroon 116 117 tai omalle terveysasemallesi. Saat puhelimessa ohjeet hoitoon hakeutumiseen. Älä hakeudu hoitoon terveysasemalle tai yhteispäivystykseen ennen soittamista.
  • Jos sinulla on lieviä hengitystieoireita, etkä ole matkaillut ulkomailla tai ollut tekemisissä koronaviruspotilaan kanssa, sairasta rauhassa kotona. Ota yhteyttä terveydenhuoltoon vain, jos oireesi ovat vakavia. Katso kotihoito-ohjeet hengitystieoireisille Siun soten verkkosivuilta.

Miten voit estää taudin tarttumisen

Koronavirus aiheuttaa hengitystieoireita, jotka muistuttavat influenssaa. Tämänhetkisen tiedon mukaan virus leviää pääasiallisesti pisaratartuntana lähikontaktissa. Siksi on tärkeää pestä kädet hyvin sekä opetella yskimään ja aivastamaan oikein.

  • Pese kädet huolellisesti vedellä ja saippualla.
  • Käytä käsidesiä, jos käsien pesuun ei ole mahdollisuutta.
  • Muista hyvä yskimishygienia. Suojaa kädet ja nenä kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat. Laita käytetty nenäliina roskiin ja pese kädet tai käytä käsihuuhdetta heti kun mahdollista. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski olka- tai kyynärvarren kulmaan. Älä yski tai aivasta kämmeniisi!
  • Älä tartuta muita. Älä mene kipeänä töihin tai vieraile riskiryhmiin (ikääntyneet ja henkilöt, joilla perussairaus) kuuluvien luona. Jos epäilet tartuntaa, soita aina ensin Päivystysavun numeroon 116 117 tai omaan terveyskeskukseen.

Katso THL:n ohjeet käsien pesuun ja yskimiseen.


Linkki Suomen Uimaliiton koronavirus infosivulle: https://www.uimaliitto.fi/ilmoitustaulu/ajankohtaista-koronaviruksesta/

Linkki Joensuun Kaupungin koronavirus infosivulle: https://www.joensuu.fi/korona

Linkki Suomen Olympiakomitean koronavirus infosivulle: https://www.olympiakomitea.fi/2020/03/12/ajankohtaista-tietoa-koronavirustilanteen-vaikutuksesta-urheiluun/