Ajankohtaista


ILMOITTAUTUMINEN ROLLOILLE 18.2. MENNESSÄ. 

Rolloille voivat osallistua vuonna 2009-2006 syntyneet tytöt ja 2008-2005 syntyneet pojat.


Tervehdys Lahdesta, vuoden 2018 Rollo-tapahtuman sydämestä!

Lahden urheilukeskus ja sen sydämessä hyppyrimäkien juurella sijaitseva maauimala toivottavat kaikki nuoret ja Rollo-ikäiset uimarit, uimariperheet ja seurojen edustajat ympäri Suomen mukaan iloiseen Rollo-tapahtumaan.

Lahdella on kunnia toimia Rollo-tapahtuman areenana kesällä 2018. Odotamme jo kovasti, että pääsemme järjestämään ensimmäistä kertaa tämän perinteikkään ja iloisen lasten uintitapahtuman. Uskomme, että monelle on elämys päästä kisailemaan paremmin mäkihypyn kansainvälisenä näyttämönä toimivassa mäkimontussa. Tämän lisäksi haluamme näyttää lähialueen liikuntapaikkojen mahdollisuuksia.

Lahden Uimaseuralla onkin suuri kunnia kutsua kaikki kisaamaan ja temmeltämään kesäisen iloiseen Rollo-tapahtumaan.Lämpimästi tervetuloa Salpausselän harjulle Lahteen.

Rollo 2018 johtoryhmä


ROLLO 2017 –TAPAHTUMA (=KILPAILUT + LEIRI)

Rollot on vuoden suurin nuorille uimareille järjestettävä uintitapahtuma, johon osallistuu uimaseuroja ympäri Suomen. Rollo-tapahtuma on kaksiosainen. Ensin järjestetään Rollo-uinnit, (10-12 -v tytöt ja 11-13-v pojat) vuoden tärkeimmät arvokilpailut. Kilpailut uidaan pe-su 8.–10.6., jonka jälkeen tapahtuma jatkuu leirinä keskiviikkoon asti (11.-13.6.).

Koko Rollo-tapahtumaan ovat tervetulleita uimaseurojen kaikki nuoret uimarit, myös sellaiset jotka eivät ole alittaneet aikarajoja tai ovat vähän nuorempia kuin kisoihin osallistujat. Oheistoimintaa järjestetään myös kisojen aikana, joten kaikille on mukavaa ohjattua puuhaa koko tapahtuman ajan.

ROLLO–UINNIT

Kilpailut uidaan Lahden urheilukeskuksen, hyppyrimäkien juurella sijaitsevassa 50 metrin altaassa. Virallinen kilpailukutsu löytyy sivulta (kevään aikana) http://www.uimaliitto.fi/uinti/arvokilpailut/ .

Kilpailuihin voivat osallistua kaikki, jotka ovat alittaneet Rollo-aikarajat ja heillä on voimassa oleva Blue Card. Varsinaisten Rollo-arvokisauintien lisäksi järjestetään mahdollisuus uida 50 metrin kilpailuihin.

ROLLO-LEIRI

Nuoren uimarin kesän kohokohta on Rollo-leiri. Leireilemään ovat tervetulleita kaikki nuoret uimarinalut (ilman uintiaikakriteereitä tai ikärajoja). Ohjattua toimintaa on koko tapahtuman ajan perjantaista aina keskiviikkoon asti. Päivien ohjelmat rakentuvat toiminnasta monipuolisilla rastipisteillä. Toimintaa on vedessä, kuivalla maalla, jopa ilmassa pomppien, musiikin tahdissa ja ilman. Kaikilla leiriläisillä on mahdollisuus kokeilla mm. melontaa Pikku Vesijärvellä, kaupunkisuunnistusta, cheerleadingia, koripalloa, judoa, hengenpelastusta.

Rollojen perinteitä muistetaan mm. viestikarnevaalin muodossa. Kunkin uimaseuran joukkue ui siinä 10 viestiosuutta. Myös vesipalloturnaus on joukkueille luvassa. Monille leirin huippukohta on Rollo-disco.

ILMOITTAUTUMINEN ROLLO-TAPAHTUMAAN

Sitova ilmoittautuminen Rolloille tulee tehdä 18.2. mennessä omalle valmentajalle.Ilmoittautuminen tapahtuu ilmoittautumislomakkeella. Laskut leiristä, matkoista toimitetaan lapselle toukokuun aikana.

Jälki-ilmoittautumisesta peritään 10 € lisähinta.

Mikäli tilattu passi joudutaan perumaan 3.4. - 18.5. perimme peruutuskuluina 30€ /passi. 18.5. jälkeen tapahtuneista peruutuksista ei maksuja palauteta.


ROLLO-PASSIT 2018

Rollopassi A Hinta: 220 € voimassa pe-ke 8.-13.6.

Sisältää:

 • Rollo-ohjelman sekä kisojen että leirin aikana
 • Rollopaketin
 • Ohjatun oheistoiminnan
 • Koulumajoituksen (omat patjat ja petivaatteet mukaan)
 • Ruokailut 8.–13.6. pe:päivällinen & iltapala, la-ti:aamupala, lounas, päivällinen ja iltapala, ke:aamupala & lounas

Rollopassi B Hinta: 165 € voimassa pe-su 8.–10.6.

Sisältää:

 • Rollo-ohjelman kisojen aikana
 • Rollo-paketin
 • Koulumajoituksen (omat patjat ja petivaatteet mukaan)
 • Ruokailut 8.–10.6. pe: päivällinen ja iltapala, la: aamupala, lounas, päivällinen ja iltapala, su: aamupala ja lounas

Rollo-passi C Hinta: 190 € voimassa su-ke 10.–13.6.

Sisältää:

 • Rollo-ohjelman leirin aikana
 • Rollo-paketin
 • Ohjatun oheistoiminnan
 • Koulumajoituksen (omat patjat ja petivaatteet mukaan)
 • Ruokailut 10.–13.6. su:päivällinen & iltapala, ma-ti aamupala, lounas, päivällinen ja iltapala, ke:aamupala & lounas

SEURAN JÄRJESTÄÄ YHTEISKULJETUKSEN 8.-13.6. OSALLISTUVILLE ROLLOLAISILLE. MUISTA KYYDITYKSISTÄ HUOLEHTIVAT VANHEMMAT.


ROLLO-PAKETTI JA ROLLO-RANNEKE

Jokainen A-, B- tai C-passin lunastaja saa oman Rollo-paketin (sis. yleensä t-paidan ym. leirillä tarvittavia asioita).

Jokaiselle passin lunastaneelle annetaan Rolloranneke, joka tulee pitää aina mukana. Ranneketta näyttämällä pääsee uimalaan, majoitukseen, ruokailuun ja oheistoimintoihin. Mikäli kadotat rannekkeesi tapahtuman aikana, perimme uudesta rannekkeesta 5 € maksun.

Uuden säännön mukaan Rollo-rannekkeen kanssa saa myös uida kilpailussa.

Uima-asurajoite puolestaan on ennallaan. Uima-asurajoite Rollo-uinneissa Uima-asu ei saa olla lahkeellinen, vaikka se olisi FINA:n hyväksymää mallia ja materiaalia. Rajoituksen ohjeena on, ettei uima-asun lahkeen pituus saa yltää reiden puolivälin alapuolelle. Uima-asun materiaalin tulee olla tekstiiliä ja FINA:n uima-asusäännöt täyttävää materiaalia. Muilta osin noudatetaan FINA:n uima-asusääntöjä.

RYHMIEN OHJAAJAT JA VASTUU

Seuralla on tapahtumassa mukana vähintään yksi täysi-ikäinen ohjaaja kymmentä (10) uimaria kohden. Ryhmän ohjaajat ja valmentajat ovat vastuussa ryhmästään ja ryhmäläistensä liikkeistä uimalassa ja ympäri kaupunkia. Liikumme aina paikasta toiseen ryhmänä.

VAKUUTUKSET

Kaikilla niillä kilpailijoilla ja leiriläisillä, joilla on voimassa oleva Suomen Uimaliiton vakuutuksellinen Blue Card-kilpailulisenssi, vakuutus kattaa kilpailut, leirit ja niihin välittömästi liittyvät matkat.

Mikäli voimassa oleva Blue Card on vakuutukseton tai Blue Cardia ei ole, uimarin tulee itse huolehtia vakuutusturvastaan.

RUOKAILUT

Rollo-tapahtuman ruokailut järjestetään kouluilla. Tarkempaa tietoa ruokailuista emme ole vielä saaneet

MAJOITUS

Rollo-tapahtuman majoitus tapahtuu viidessä koulussa, jotka sijaitsevat kävelymatkan päässä uimalasta ja muista tapahtumapaikoista.

Majoituskoulut täytetään järjestäjän päätöksellä ilmoittautumisjärjestyksessä tai ryhmän koon mukaan. Koulumajoitus sisältyy Rollo-passien hintaan. Omat patjat ja petivaatteet tarvitaan.

Majoituskoulut alustavasti: Yhteiskoulu, Lotilan koulu, Salpausselän koulu, Kannaksen lukio, Koulutuskeskus Salpaus

MATKUSTAMINEN LAHTEEN

Matkustamme Lahteen joko isolla bussilla tai junalla. Kaikki matkustavat siis seuran kyydillä edestakaisin. Matkustuskulut lisätään Rollojen hintaan.

VALMISTAUTUKAA LEIRILLE!

Osallistuvien joukkueiden toivotaan hyödyntävän kevään leirisuunnitelmien tekemiseen. Keksikää yhdessä seurallenne repäisevä ja innostava leirihuuto, oma lippu, kannustusjuliste tai -lakana voi syntyä porukalla ideoiden. Viestikarnevaaleihin valmistaudutaan perinteisesti hyvin, asut ovat vuosi vuodelta yhä upeampia ja mielikuvituksellisimpia…


Lisätietoja:

Petra Lonk, 044-0771907

petra.lonka@jous.fi

tai

Marjo Siintomaa-Toljander, 044-0991907

marjo.siintomaa-toljander@jous.fi


SEURAAVATIEDOTE ROLLOISTA ILMESTYY HUHTIKUUSSA.


ILMOITTAUTUMISLOMAKE ROLLOILLE