Ajankohtaista

ILMOITTAUTUMINEN ROLLOILLE 1.3. MENNESSÄ SEURAMAPISSA.

Rolloille voivat osallistua vuonna 2010-2007 syntyneet tytöt ja 2009-2006 syntyneet pojat.


Terveiset Oulusta, vuoden 2019 Rollo-kaupungista!

Oulun Uinnilla on ilo ja kunnia olla järjestämässä vuoden 2019 Rollotapahtumaa. Onhan kulunutkin jo liki neljä vuotta siitä, kun Oulussa edellisen kerran Rolloiltiin.

Oulun Uimahalli odottaa jo innokkaita Rolloilijoita ympäri Suomen. Oulun Uimahalli on puitteiltaan yksi Suomen parhaita halleja järjestää uintikisoja. Olosuhteet ja oululainen osaaminen mahdollistavat huikeiden kisatapahtumien järjestämisen.

Puitteet ovat kunnossa muutenkin Rollo-tapahtumassa. Majoitus ja ruokailu pystytään jo toistamiseen järjestämään Kastellin monitoimitalolla. Näin saammekin kaikki Rolloilijat saman katon alle majoittumaan ja ruokailemaan. Myös Kastellin koulu ja sen läheisyydessä olevat liikunta-alueet tulevat olemaan ahkerassa oheis- ja leiritoimintakäytössä tapahtuman aikana. Luvassa onkin huikeiden kisasuoritusten lisäksi perinteisiä, sekä toivottavasti myös uusia, leiritoimintoja sekä maalla, että vedessä. Kisojen aikana on tarjolla oheistoimintaa niille, jotka eivät kisaile. Luvassa on siis toiminnallinen kuuden päivän tapahtuma, jota ei voi jättää kokematta!

Olettekin siis kaikki tervetulleita Ouluun Rolloilemaan!


ROLLO 2019 –TAPAHTUMA (=KILPAILUT + LEIRI)

Rollot 2019 on vuosittain järjestettävä suuri 10 - 13-vuotiaiden nuorten uimareiden uintitapahtuma, johon odotetaan osallistujia uimaseuroista ympäri Suomen. Tapahtuma on kaksiosainen, ensin perjantaista sunnuntaihin uidaan Rollo-uinnit (10-12 -v tytöt ja 11-13-v pojat) ja sitten maanantaista eteenpäin on leiriosio.

Koko Rollo-tapahtumaan ovat tervetulleita uimaseurojen kaikki nuoret uimarit, myös sellaiset, jotka eivät ole alittaneet aikarajoja tai ovat vähän nuorempia kuin kisoihin osallistujat. Oheistoimintaa järjestetään myös kisojen aikana, joten kaikille on mukavaa ohjattua puuhaa koko tapahtuman ajan.

ROLLO–UINNIT

Rollo-uintien näyttämönä on Oulun Uimahalli Raksilan kaupunginosassa, Pikkukankaantie 3. Kisakäytössä on 8-ratainen 50 m allas, joka on yksi Suomen parhaista ja nopeimmista kisa-altaista. Virallinen kilpailukutsu löytyy kevään aikana http://www.uimaliitto.fi/uinti/arvokilpailut/ .

Kilpailuihin voivat osallistua kaikki, jotka ovat alittaneet Rollo-aikarajat ja heillä on voimassa oleva Blue Card. Varsinaisten Rollo-arvokisauintien lisäksi järjestetään mahdollisuus uida 50 metrin kilpailuihin.

ROLLO-LEIRI

Nuoren uimarin kesän kohokohta on Rollo-leiri. Leireilemään ovat tervetulleita kaikki nuoret uimarinalut (ilman uintiaikakriteereitä tai ikärajoja). Ohjattua toimintaa on koko tapahtuman ajan perjantaista aina keskiviikkoon asti. Luvassa on perinteiset kestosuosikit kuten Vesipalloturnaus, viestikarnevaali, rastipistetoimintoja, kaupunkisuunnistusta sekä tietysti tiistai-iltana tapahtuman kruunaava Rollo-disco.

ILMOITTAUTUMINEN ROLLO-TAPAHTUMAAN

Sitova ilmoittautuminen Rolloille tulee tehdä 1.3. mennessä Seuramappiin. Laskut leiristä, matkoista toimitetaan lapselle toukokuun aikana. Jälki-ilmoittautumisesta peritään 15 € lisähinta.

Mikäli tilattu passi joudutaan perumaan 1.4. - 30.4. järjestävä taho perii peruutuskuluina 50 € /passi. 1.5. jälkeen tapahtuneista peruutuksista ei maksuja palauteta.ROLLO-PASSIT 2019

Rollopassi A Hinta: 225 € voimassa pe-ke 7.-12.6.

Seuran järjestää yhteiskuljetuksen 7.-12.6. Osallistuville rollolaisille. Muista kyydityksistä huolehtivat vanhemmat.

Sisältää:

 • Rollo-ohjelman sekä kisojen että leirin aikana
 • Rollopaketin
 • Ohjatun oheistoiminnan
 • Koulumajoituksen (omat patjat ja petivaatteet mukaan)
 • Ruokailut 7.–12.6. pe:päivällinen & iltapala, la-ti:aamupala, lounas, päivällinen ja iltapala, ke:aamupala & lounas

Rollopassi B Hinta: 170 € voimassa pe-su 7.–9.6.

Lapsi voi matkustaa seuran kyydillä kilpailuihin, mutta kyyti kotiin tulee huolehtia itse.

Sisältää:

 • Rollo-ohjelman kisojen aikana
 • Rollo-paketin
 • Koulumajoituksen (omat patjat ja petivaatteet mukaan)
 • Ruokailut 7.–9.6. pe: päivällinen ja iltapala, la: aamupala, lounas, päivällinen ja iltapala, su: aamupala ja lounas

Rollo-passi C Hinta: 195 € voimassa su-ke 9.–12.6.

Lapsi voi matkustaa seuran kyydillä kotiin, mutta kyyti leirille tulee huolehtia itse.

Sisältää:

 • Rollo-ohjelman leirin aikana
 • Rollo-paketin
 • Ohjatun oheistoiminnan
 • Koulumajoituksen (omat patjat ja petivaatteet mukaan)
 • Ruokailut 9.–12.6. su: päivällinen+iltapala, ma-ti aamupala, lounas, päivällinen ja iltapala, ke: aamupala+lounas

ROLLO-PAKETTI JA ROLLO-RANNEKE

Jokainen A-, B- tai C-passin lunastaja saa oman Rollo-paketin (sis. yleensä t-paidan ym. leirillä tarvittavia asioita).

Jokaiselle passin lunastaneelle annetaan Rollo-ranneke, joka tulee pitää aina mukana. Ranneketta näyttämällä pääsee uimalaan, majoitukseen, ruokailuun ja oheistoimintoihin. Mikäli kadotat rannekkeesi tapahtuman aikana, perimme uudesta rannekkeesta 5 € maksun.

Uuden säännön mukaan Rollo-rannekkeen kanssa saa myös uida kilpailussa.

Uima-asurajoite puolestaan on ennallaan. Uima-asurajoite Rollo-uinneissa Uima-asu ei saa olla lahkeellinen, vaikka se olisi FINA:n hyväksymää mallia ja materiaalia. Rajoituksen ohjeena on, ettei uima-asun lahkeen pituus saa yltää reiden puolivälin alapuolelle. Uima-asun materiaalin tulee olla tekstiiliä ja FINA:n uima-asusäännöt täyttävää materiaalia. Muilta osin noudatetaan FINA:n uima-asusääntöjä.

RYHMIEN OHJAAJAT JA VASTUU

Seuralla on tapahtumassa mukana vähintään yksi täysi-ikäinen ohjaaja kymmentä (10) uimaria kohden. Ryhmän ohjaajat ja valmentajat ovat vastuussa ryhmästään ja ryhmäläistensä liikkeistä uimalassa ja ympäri kaupunkia. Liikumme aina paikasta toiseen ryhmänä.

VAKUUTUKSET

Kaikilla niillä kilpailijoilla ja leiriläisillä, joilla on voimassa oleva Suomen Uimaliiton vakuutuksellinen Blue Card-kilpailulisenssi, vakuutus kattaa kilpailut, leirit ja niihin välittömästi liittyvät matkat.

Mikäli voimassa oleva Blue Card on vakuutukseton tai Blue Cardia ei ole, uimarin tulee itse huolehtia vakuutusturvastaan.

RUOKAILUT JA MAJOITUS

Kaikki passin lunastaneet uimarit huoltajineen tullaan majoittamaan samalle koululle. Käytössä on Kastellin monitoimitalo, joka on noin 1,8 km päässä Oulun Uimahallilta.

Majoittuminen tapahtuu koululuokissa ja jokaisen majoittujan tulee ottaa mukaansa makuualusta/patja (max. 80 cm patja/yöpyjä) sekä peitto ja tyyny. Pyrimme järjestämään jokaiselle seuralle oman luokkatilan.

Myös kaikki ruokailut tapahtuvat majoituskoululla.

Majoituskoululla on käytössä seurakohtainen 50€ majoituspantti. Siivouspantti laskutetaan seuroilta toukokuun aikana ja se palautetaan, kun luokkatilat luovutetaan tapahtuman jälkeen siisteinä ja ehjinä.Mahdolliset ikivallat (sotkemiset, rikkoutumiset tms.) tullaan perimään luokassa majoittuneelta seuralta erikseen aiheutuneiden korjauskulujen mukaan.

MATKUSTAMINEN OULUUN

Matkustamme Ouluun isolla bussilla. Kaikki matkustavat näin seuran kyydillä edestakaisin. Matkustuskulut lisätään Rollojen hintaan.

VALMISTAUTUKAA LEIRILLE!

Osallistuvien joukkueiden toivotaan hyödyntävän kevään leirisuunnitelmien tekemiseen. Keksikää yhdessä seurallenne repäisevä ja innostava leirihuuto, oma lippu, kannustusjuliste tai -lakana voi syntyä porukalla ideoiden. Viestikarnevaaleihin valmistaudutaan perinteisesti hyvin, asut ovat vuosi vuodelta yhä upeampia ja mielikuvituksellisimpia…


Lisätietoja:

Petra Lonka / Marjo Siintomaa-Toljander

044-0771907 / 044-0991907

petra.lonka(at)jous.fi / marjo.siintomaa-toljander(at)jous.fi